Спасители се състезават с времето, за да извадят оцелели от отломките

...
Спасители се състезават с времето, за да извадят оцелели от отломките
Коментари Харесай

В надпревара с времето: Спасители се опитват да намерят оцелели след земетресението в Китай

Спасители се състезават с времето, с цел да извадят оживели от отломките в засегнатия от земетресението окръг Лудинг в югозападната китайска провинция Съчуан.
Прочетете още
Броят на жертвите на земетресението с магнитуд 6,8 по Рихтер, което раздруса окръга в 12:52 ч. в понеделник, набъбна до 65.

Местните управляващи съобщават за минимум 170 ранени.

Над 400 бойци, изпратени от военното командване на провинция Съчуан, се втурнаха към град Мокси в окръга за избавителна интервенция. Спасителният екип беше оборудван с усъвършенствани принадлежности за разкриване и за разпространяване на хидравлично налягане.

Те бяха разграничени на екипи от над 20 оперативни групи, търсещи от врата до врата оживели в развалените домове в засегнатите села.

Тъй като единственият път беше блокиран от падащи камъни, спасителите трябваше да стигнат до селата, като направиха „ спонтанен мост “ от тръби над дълбоката течаща вода.

Тъй като множеството възрастни и ранени блокирани селяни не можеха да се движат по тръбите, спасителите трябваше да ги пренесат на тил на безвредно място.

„ Ще продължим да използваме всяка минута и секунда, с цел да спасим ранените и да проверим обстановката с бедствието. Да правим избавителна работа по теоретичен и ефикасен метод, с цел да подсигуряваме, че ранените хора ще бъдат трансферирани и лекувани в точния момент “, сподели Хуанг Тианюн, началник на Съчуанския полицейски корпус.

Местните управляващи ще изпратят спомагателни подкрепления в засегнатия район.

Епицентърът е следен на 29,59 градуса северна широчина и 102,08 градуса източна дължина, на дълбочина 16 км, заяви Центърът за мрежи за трусове в Китай (CENC).

Епицентърът е на 39 км от окръжния център Лудинг и има няколко села в радиус от 5 км.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР